Finn hjertestarter

Kjeden som redder liv

Registrer hjertestarter

Det offentlige Hjertestarterregisteret driftes av helsemyndighetene og gjør hjertestartere synlig i alle 113-sentralene

Er du ansvarlig for en hjertestarter - registrer den her! Det tar kun 5 minutter. Hjertestarteren kan hjelpe flere i ditt nærområde, dersom noen får hjertestans.

Takk for at du vil bidra til at flere liv kan reddes! 113 vil ved mistanke om hjertestans henvise innringer til nærmeste registrerte hjertestarter og be noen hente den. Mer om hjertestartere og HLR

Har du allerede registrert en hjertestarter? Logg på "Min side" for å vedlikeholde din informasjon. Det er krav til bekreftelse av opplysningene hver sjette måned. Du kan legge til flere hjertestartere på "Min side".

Takk for at du vil bidra til at flere liv kan reddes! 113 vil ved mistanke om hjertestans kunne få hjertestartere synlig i kart og henvise innringer til nærmeste registrerte hjertestarter og be noen hente den.

Hjertestarterregisteret er nasjonalt og vises i alle 113-sentralene. Det er GRATIS å registrere hjertestarteren og du skal IKKE faktureres for registreringsavgift. Ansvarlig for drift er NAKOS (Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin). Kontakt oss på telefon 23026212 eller på e-post: AED@nakos.no

VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE

Facebookside

Ofte stilte spørsmål

Brukervilkår

Om 113 Medisinsk Nødtelefon

Du er aldri alene - ring 113 ved en tidskritisk hendelse. Hva skjer når du ringer 113?

Når du ringer 113 svarer en spesialtrent operatør, som må vite: - Hvor du ringer fra og hvor den som trenger hjelp er? Bruk gjerne appen Hjelp 113, om du ikke vet nøyaktig hvor du er, vises posisjonen din i kartet.

- Hva har skjedd?

113 prioriterer for at de trenger rask hjelp alltid skal få det. 113 vurderer derfor hastegrad ut fra tilstand, sykdom eller tpe ulykke. Svar på spørsmålene operatøren på 113 stiller og følg rådene du får, så hjelper de deg.

- Gi beskjed med en gang dersom du allerede har startet med hjerte- og lungeredning (HLR).

Samtidig som du snakker med operatøren på 113, skrives opplysningene inn i datasystemet og er synlig for dem som koordinerer ambulanse og andre ressurser. Dersom det haster, sendes ambulansen ut med en gang adressen er kjent. Notatene fra samtalen overføres automatisk til skjermen i ambulansen. 113 kan også se hjertestartere i nærhetenog be om at noen på stedet henter en hjertestarter.

Hvis det ikke haster: Når det ikke er akutt/livstruende og dere trenger råd og eventuelt en legetime, ring legevaktstelefonen (116117 hele døgnet) eller fastlegen (i kontortiden).

Les mer om 113